www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Οι συλλήψεις στα Ψαχνά δείχνουν «επαναστατικό ταμείο»

Σε παραλιακές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστεί η κρυψώνα που πιθανολογείται ότι είχαν οι πέντε νέοι «ληστές με τα μαύρα», οι οποίοι άρπαξαν 10.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα στα Ψαχνά, την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αποδίδουν στην υπόθεση «άρωμα τρομοκρατίας». Με βάση ευρήματα σε κατ΄ οίκον έρευνες στην Αθήνα εξετάζουν την περίπτωση οι δράστες της ληστείας να έχουν σχέση με την οργάνωση «6η Δεκέμβρη».

Πρόκειται για την οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση τον Ιανουάριο του 2010 στο υπουργείο Τύπου, αλλά και για τις αποστολές επιστολών με σφαίρες σε δικηγόρο και
δημοσιογράφο τον Δεκέμβριο του 2008.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια «εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση». Στη ληστεία στα Ψαχνά φέρεται να συμμετείχε και μία γυναίκα, που έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο υποκατάστημα και άρπαξαν 10.000 ευρώ με την απειλή όπλου. Επιχείρησαν να διαφύγουν με δύο μοτοσικλέτες με παραποιημένες πινακίδες, ακολούθησε καταδίωξη και σύλληψη τριών από τους πέντε στην ορεινή περιοχή Πανόραμα του επαρχιακού δρόμου Χαλκίδας- Αιδηψού.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 27 και 28 χρόνων, που ήταν οι επιβάτες της μιας μοτοσικλέτας, και για μια γυναίκα 35 χρόνων, η οποία επέβαινε σε ΙΧ. Οπως διαπιστώθηκε, οι τρεις τους είχαν συλληφθεί ή προσαχθεί έπειτα από κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την περίοδο 1994-2003.

Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να γνωρίζει την ταυτότητα και των δύο ατόμων που κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό και χάθηκαν στα βουνά της Κεντρικής Εύβοιας. Αυτοί πήραν τον σάκο με τα όπλα και τα χρήματα από τη ληστεία και φέρονται να σχετίζονται επίσης με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Και οι πέντε ύποπτοι είχαν τεθεί στις αρχές του 2009 υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τη χρήση του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ. Εξετάζονταν πιθανές σχέσεις τους με ποινικούς και με κρατούμενους για ληστεία αντιεξουσιαστές, αλλά και με τους χειριστές του επονομαζόμενου «επαναστατικού ταμείου της τρομοκρατίας». Ολοι εκτιμάται ότι σχετίζονταν με γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια που είναι διαρκώς στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών την τελευταία πενταετία, χωρίς όμως ποτέ να βρεθεί οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε διανυκτερεύσει το προηγούμενο βράδυ σε ξενοδοχείο της Χαλκίδας. Οι αστυνομικοί συγκρίνοντας το οπτικό υλικό από τα διόδια Αφιδνών, αλλά και τη σχετική απόδειξη που βρήκαν μέσα στο ΙΧ διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον τρεις από τους άλλους δράστες είχαν μεταβεί στην Εύβοια δύο 24ωρα νωρίτερα από τη ληστεία και σχεδίαζαν να κρυφτούν σε γύρω περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που διεξάγεται εκτεταμένη έρευνα σε παραλίες της Κεντρικής Εύβοιας για να βρεθεί η βάση των κατηγορουμένων για ληστεία, στην οποία ίσως κρύβονται και όπλα. Επιπλέον γίνεται έλεγχος για συμμετοχή σε ληστεία αντιεξουσιαστή που διαμένει στην Εύβοια.

Βρήκαν αντίτυπα προκήρυξης

Σε έλεγχο στα σπίτια των υπόπτων στην Αθήνα βρέθηκαν σφαίρες των 9 mm και αντίτυπα- εκτυπωμένα σε υπολογιστή - της πρώτης και μοναδικής προκήρυξης της οργάνωσης «6η Δεκέμβρη» που ανέλαβε την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη βόμβας το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2010 στο κτίριο του υπουργείου Τύπου στην Καλλιθέα. Με την ίδια προκήρυξη, η οποία καταχωρήθηκε στο Διαδίκτυο, η «6η Δεκέμβρη» ανέλαβε και την ευθύνη για την αποστολή- στις 21 Δεκεμβρίου του 2008- σφαιρών των 9 mm στο γραφείο ενός δικηγόρου κι ενός δημοσιογράφου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν την περίπτωση συσχετισμού των ευρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: