www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο οι μεταφορείς

Τη διαβεβαίωση ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο έδωσε ο Δημήτρης Ρέππας, ικανοποιώντας το αίτημα του σωματείου τους.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεσμεύτηκε ότι στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Οκτώβριο, θα περιληφθούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM 99,5, ο Δ. Ρέππας τόνισε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματος. Τα αιτήματα για το ασφαλιστικό καθεστώς και τις φορολογικές ελαφρύνσεις θα ικανοποιηθούν με επιμέρους νομοθετικές πρωτοβουλίες,
πρόσθεσε ο υπουργός.

«Έχουμε ευθύνη να λειτουργούμε με βάση το δημόσιο συμφέρον», είπε ο κ. Ρέππας. Σχολιάζοντας τη στάση που τηρούν οι μεταφορείς, υποστήριξε ότι «παρά τις ύβρεις και τις απειλές, λειτουργούμε με ψυχραιμία».

«Κανένας δεν θα χάσει τη θέση του στον ΟΣΕ»

Ο Δημ. Ρέππας αναφέρθηκε και στο θέμα της αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για τον πλέον ελλειμματικό οργανισμό στην Ευρώπη.

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι κανένας από τους εργαζόμενους δεν θα χάσει τη θέση του. Όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Εσωτερικών η διαδικασία αποτύπωσης των προσφερόμενων θέσεων ώστε να γίνουν με ορθολογικό τρόπο οι αναγκαίες μετατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: