www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πλουσιότερος Αμερικανός ο Μπιλ Γκέιτς

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς βρίσκεται για 17η συνεχή χρονιά ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς με περιουσία που ανέρχεται στα 54 δισεκατομμύρια δολάρια.


Σύμφωνα με το περιοδικό η περιουσία του Γκέιτς συγκριτικά με την περσινή χρονιά είναι κατά 4 δισ. μεγαλύτερη.

Δεύτερος στη λίστα του Forbes με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς βρίσκεται ο γκουρού των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ με την περιουσία του να έχει αυξηθεί κατά 5 δισ. δολάρια συγκριτικά με το προηγούμενο έτος φτάνοντας τα 45 δισ. δολάρια.

Ακολουθεί ο ιδρυτής της εταιρείας Oracle, Λάρι Έλιζον, με περιουσία 27 δισ. δολαρίων.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κρίστι Γουόλτον και η οικογένειά της που έχουν κληρονομήσει τα πολυκαταστήματα Wal-Mart των οποίων οι περιουσίες ανέρχονται στα 24 δισ.δολάρια σημειώνοντας
αύξηση κατά 2.5 δισ. σε σχέση με πέρσι.

Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι Τσάρλς και Ντέιβιντ Κοχ που έχουν τη βιομηχανία Koch με περιουσία που για τον καθένα ανέρχεται στα 21.5 δισ. δολάρια.

Ο Τζιμ Γουάλτον, η Άλισε Γουάλτον και ο Ρόμπσον Γουάλτον καταλαμβάνουν τις επόμενες θέσεις, ενώ στη 10η θέση βρίσκεται ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ με περιουσία που ανέρχεται στα 18 δισ. δολάρια.

Τριακοστός πέμπτος στη λίστα είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Facebook Μάρκ Ζούκεμπεργκ με 6.4 δισ.δολάρια όπου σύμφωνα με το περιοδικό η περιουσία του σε έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 245%. Ο 26χρονος συνεργάτης του Ζούκεμπεργκ, ο Ντάστιν Μόσκοβιτζ, καταλαμβάνει την 36η θέση και είναι ο νεαρότερος στη λίστα.

Για να μπει κάποιος στη λίστα του Forbes πρέπει να έχει περιουσία που να φτάνει τουλάχιστον το 1 δισ. δολάρια από τα 950 εκατομμύρια που ήταν το 2009, ενώ το σύνολο των ποσών των 400 της λίστας του περιοδικού ανέρχεται στα 1.37 τρισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση κατά 8% συγκριτικά με το 2009. Όπως αναφέρει το BBC το ποσό αυτό είναι σχεδόν το ίδιο με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ισπανίας ή του Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: