www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«΄Οχι κλέψαντες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι»

΄Εμμεση απάντηση στον κ. Θ. Πάγκαλο έδωσε χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης με αφορμή την αποστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε, ακολουθώντας μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε τα παραπάνω προχθές στη Βουλή, απαντώντας στο ερώτημα πολιτών για το πού πήγαν τα λεφτά, και η φράση του σχολιάστηκε παρασκηνιακά από πολλά στελέχη του ΠαΣοΚ, τα οποία ενοχλήθηκαν.

Χθες η φράση του σχολιάστηκε δημοσίως από τον κ. Κακλαμάνη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών. «Μιας και ελέχθη εδώ ότι τα φάγαμε όλοι κ.λπ., το φαγοπότι έχει να κάνει με την παραοικονομία, έχει να κάνει με τη φοροδιαφυγή, με την εισφοροδιαφυγή, με τα δισεκατομμύρια των διαφόρων λυμεώνων χρυσοκάνθαρων του νεοπλουτισμού και όχι με τον οποιονδήποτε ταλαίπωρο που ζήτησε ένα κομμάτι
ψωμί.

Αυτό, παρακαλώ, έχει βαθύτατη πολιτική αξία και δεν πρέπει να το αγνοούμε» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας και τα εξής: «Εμείς, η πλειοψηφία που εξελέγημεν και στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση, εντολή έχουμε όχι να τραβήξουμε ένα σφουγγάρι, δίκαιοι και άδικοι, κλέψαντες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι. Και αυτό, δυστυχώς, κάνει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση».

Νωρίτερα πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε καλύψει πλήρως τον αντιπρόεδρο. «Ο κ. Πάγκαλος είπε αυτό που γνωρίζουμε όλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. ΄Οτι υπάρχουν παθογένειες δεκαετιών που εξέθρεψαν ένα Δημόσιο, που πολλές φορές ήταν αναξιοκρατικό, που πολλές φορές ήταν υπερδιογκωμένο και σαφέστατα δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες του έλληνα πολίτη» είπε ο κ. Γ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε ότι « ο κ. Πάγκαλος με τον δικό του λόγο είπε κάποια αυτονόητα πράγματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: