www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς πρόστιμα η μετατροπή σκαφών έως 14 Νοεμβρίου

Προθεσμία μέχρι τις 14 Νοεμβρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να μετατρέψουν σε ιδιωτικά τα «μαϊμού» επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, χωρίς πρόστιμα, προσαυξήσεις και άλλες κυρώσεις.

Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, δίνεται παράταση στην προθεσμία που έληξε στις 30/09 για τη μετατροπή των σκαφών.

Σύμφωνα με το νόμο για τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, που έχουν εισαχθεί στη χώρα ή έχουν αποκτηθεί με απαλλαγή από το ΦΠΑ πριν από τις 22.8.2011 (δημοσίευση του νόμου 2743) και για τα οποία η χορηγηθείσα άδεια επαγγελματικού πλοίου έπαυσε ή παύει με οποιονδήποτε τρόπο να ισχύει, δεν οφείλονται τέλη εκπροθέσμου καταβολής, πρόστιμα και προσαυξήσεις και δεν επιβάλλονται οι φορολογικές και
τελωνειακές κυρώσεις, υπό δύο προϋποθέσεις:

1. Ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει μέχρι 14 Νοεμβρίου 2011, αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

2. Να καταβάλει εφάπαξ εντός διμήνου τον αναλογούντα ΦΠΑ του σκάφους και τους φόρους που αναλογούν σε καύσιμα, λιπαντικά και λοιπά εφόδια, για τους οποίους το σκάφος έτυχε απαλλαγής.

Με την ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι, κατ' εξαίρεση κι επειδή επίκειται τροποποίηση, η ρύθμιση αφορά και τα σκάφη για τα οποία πριν από τη δημοσίευση του νόμου έχει εκδοθεί απόφαση παύσης ισχύος της επαγγελματικής άδειας και έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: