www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Καταργούνται οι φόροι υπέρ τρίτων στα εισιτήρια της ακτοπλοϊας


Ανοίγει ο δρόμος για την έως και κατά 12% μείωση στις τιμές των εισιτηρίων στην ακτοπλοϊα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσαν σήμερα ο αρμόδιος υπουργός και εκπρόσωποι των εταιρειών.

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που επιβάλλονται σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια . "Τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα στο ποσοστό που θα μειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που υπάρχουν σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια" σημείωσε.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών δηλώνουν μεν πως θα "μεταφέρουν" στην τελική τιμή του εισιτηρίου τη μείωση που θα προέλθει από την κατάργηση των επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων προκειμένου να επωφεληθούν οι επιβάτες, αλλά κάνουν και μία υποσημείωση
αναφερόμενοι στις τιμές των καυσίμων. "θα μειωθούν τα εισιτήρια ισόποσα με τις κρατήσεις υπέρ τρίτων οι οποίες θα μειωθούν, με κάποια ανησυχία όμως που έχουμε με τα πετρέλαια. Δηλώσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να αντέξουμε άλλες αυξήσεις στα πετρέλαια. Άρα με την προϋπόθεση ότι τα πετρέλαια θα είναι στα σημερινά επίπεδα θα μειωθούν ισόποσα τα εισιτήρια" τόνισε ο γ.γ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μ. Σακέλης.

Για θετικό μέτρο έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απ. Βεντούρης. "Δείχνει ότι αρχίζουν να μας ακούν. Βέβαια η ακτοπλοΐα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως του είπαμε και χρειάζονται μέτρα και γρήγορα, θεσμικά μέτρα για να αποφύγουμε την καταστροφή της" σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: