www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

΄Ακαρπη η συνάντηση Γ. Ραγκούση - ιδιοκτητών ταξί


Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ιδιοκτητών ταξί, αφού η συνάντηση εκπροσώπων τους με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ραγκούση έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αυτοκινητιστές ζήτησαν να προσδιοριστεί ο αριθμός των αδειών ταξί που θα εκδίδονται βάσει αλγορίθμου, όπως προέβλεπε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καταρτίστηκε επί Δ. Ρέππα, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό από τον υπουργό.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πλαίσιο προέβλεπε τον προσδιορισμό του αριθμού των αδειών που θα πρέπει να υπάρχουν με βάση έναν μαθηματικό αλγόριθμο, ο οποίος θα υπολογίζει τον αριθμό των
κυκλοφορούντων οχημάτων με βάση τον πληθυσμό, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών κρατών.

Ενταση και χρήση χημικών



Μετά τη γνωστοποίηση του αδιεξόδου των συνομιλιών στους απεργούς που έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το υπουργείο Υποδομών, επικράτησε ένταση, καθώς πολλοί αυτοκινητιστές άρχισαν να πετούν μπουκάλια, με τα ματ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, προκειμένου να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης με το Γ. Ραγκούση και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του κλάδου. Πάντως, οι απεργοί διαμηνύουν πως θα αποφαζίσουν κάθε μέρα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Κρήτη


Εν τω μεταξύ, τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κρήτη, με αυτούς στο Ηράκλειο να έχουν αποκλείσει και πάλι το αεροδρόμιο «Νίκος Καταντάκης».


Στα Χανιά οι αυτοκινητιστές προχώρησαν το πρωί σε μηχανοκίνητη πορεία και αντιπροσωπεία τους είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο Μανώλη Σκυλάκη. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια κινητοποίηση στο Ηράκλειο.


Πάτρα: Ανοιγμα διοδίων



Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι ιδιοκτήτες ταξί από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Περίπου 300 ιδιοκτήτες έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, όπου επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Φουντώνει η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ



Εν τω μεταξύ, φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα περί «"γαλάζιας" υποκίνησης της απεργίας», με την πρώτη να επιμένει στις καταγγελίες της και με αφορμή την παρουσία του στελέχους της ΝΔ Γ. Μανώλη σε χθεσινή συγκέντρωση του ΣΑΤΑ.


Επιπλέον, παρέχει πλήρη στήριξη στις κινήσεις του Γ. Ραγκούση, με τη Νέα Δημοκρατία να χαρακτηρίζει τον υπουργό Υποδομών «αρχιτέκτονα του χάους» και τον Πρωθυπουργό «απλό παρατηρητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: