www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Νέα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων


Για νέα επίθεση σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Δημοσίου κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας ότι ο «κατήφορος της κυβερνητικής πολιτικής, οι χαριστικές ρυθμίσεις για τους έχοντες δεν έχουν τελειωμό».

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, το 2010 το εισόδημα των εργαζομένων στο Δημόσιο μειώθηκε κατά 25% λόγω του μνημονίου. Πριν από λίγες μέρες, προσθέτει, μέσα από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο προωθήθηκε και νέα μείωση, τουλάχιστον κατά 10%.

Σύμφωνα με το σωματείο, «πριν ακόμη δημοσιευτεί ο εφαρμοστικός νόμος με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε εσπευσμένα την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις, αλλά και τα μέτρα της Κυβέρνησης για νέα μείωση
εισοδημάτων με τη μείωση των επιδομάτων».

«Η απόσυρση του σχετικού άρθρου από το νομοσχέδιο και η προώθησή του με τροπολογία ή μέσα από το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να καλύψει τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής πολιτικής», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ και γνωστοποιεί ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: