www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αλ. Παπαρήγα: Όχι σε μεταβατική κυβέρνηση για ψήφιση της δανειακής σύμβασης


«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ψηφίσετε πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να πάτε σε εκλογές» τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ.

Όπως ανέφερε, πρέπει να υπάρξει λαϊκή και εργατική πλειοψηφία με κοινό ορίζοντα και κατήγγειλε το φόβο του ευρωμονόδρομου που καλλιεργείται στο λαό, πράξη που «συνιστά τη σύγχρονη νοθεία της λαϊκής βούλησης και τη σύγχρονη τρομοκρατία».

«Υπάρχουν σήμερα και οι νοσταλγοί του Μανιαδιάκη και του Μεταξά αλλά σήμερα υπάρχει και η σύγχρονη τρομοκρατία» επέμεινε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε και πάλι «υπηρεσιακή κυβέρνηση
προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών και τίποτε άλλο».

Ζητώντας την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης εκτιμησε ότι «ήγγικεν η ώρα οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές δυνάμεις να βγάλουν χώρες έξω από την ευρωζώνη» αλλά, όπως τόνισε, «εμείς πρέπει να φύγουμε με τη θέληση μας και ο εγχώριος πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού».

Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα αναρωτήθηκε αν είναι αυτό που τρομοκράτησε την Μέρκελ και τον Σαρκοζί ή είναι η προϊούσα κρίση σε όλη την ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων που δημιουργεί ακόμη και τη βάση της διάσπασης της ευρωζώνης.

Για τη διαχείριση της κρίσης, δεν απέκλεισε ο κ. Παπανδρέου «να ενεπλάκη στις αντιθέσεις από τη μία πλευρά του Ατλαντικού και από την άλλη», ενώ αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά σχολίασε ότι αποκαλύφθηκε με τη θέση που διατύπωσε για τη δανειακή σύμβαση και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

«Εμείς απευθυνόμαστε στο λαό και του λέμε ότι θα είναι κρίμα αν δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του και αν δεν επιταχυνθεί η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος» σημείωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί ο αντικομουνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: