www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πρώτο θέμα η κατάσταση στην Ελλάδα!

Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι για ακόμη μια μέρα η χώρα μας. Το τελεσίγραφο που έθεσε Γαλλία και Γερμανία στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, η απειλή για μη καταβολή της έκτης δόσης καθώς και ο κίνδυνος για την ευρωζώνη μονοπωλούν τα κύρια άρθρα.

Η γαλλική Figaro παρομοιάζει τον Παπανδρέου με «καπετάνιο δίχως χάρισμα» ενώ σημειώνει πως «η έξοδος από το ευρώ είναι ορατή».

Οι Financial Times τονίζουν πως η Ευρώπη σταματάει να βοηθάει την Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και ο Guardian μιλάει για τον πρωθυπουργό ως έναν πολιτικό που αν και πάντα συμπαθούσαν οι ξένοι ηγέτες πλέον τους έχει σοκάρει με τις αποφάσεις
τους.

Σκληρή κριτική ασκεί και η αυστραλιανή εφημερίδα The Australian στον Παπανδρέου με άρθρο που φέρει τον καυστικό τίτλο «ο Παπανδρέου αναμένεται να σφίξει τη ζώνη, μόνο που πλέον δεν φοράει παντελόνι». Στο άρθρο σημειώνει πως ο πρωθυπουργός είναι πλέον μόνος του και πως το δημοψήφισμα είναι μια απέλπιδα προσπάθεια.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η στάση των ΜΜΕ είναι λιγότερο επιθετική προς την Ελλάδα και τα βέλη των δημοσιογράφων στρέφονται και προς τους Σαρκοζί και Μέρκελ.

«Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού» είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου των New York Times, σημειώνοντας πως η Ευρώπη έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στις αντιδράσεις των Ελλήνων, παρά στους τραπεζίτες. «Αντί να τιμωρήσουν έπρεπε να σκεφτούν τις επιπτώσεις και όχι να καταδικάσουν την Ελλάδα για πάντα στην ύφεση», επισημαίνει.

Η Wall Street Journal ακολουθώντας το μοτίβο των άλλων μέσων επιτίθεται στον Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας τον ως πολιτικό με κλίση σε παιχνίδια εξουσίας υψηλού ρίσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: