www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δίκη εξπρές στο ΣτΕ για το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Με διαδικασίες «εξπρές» θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Ωρωπού και του δημάρχου Ιωάννη Οικονομάκου με την οποία ζητείται να κριθεί αντισυνταγματικός ο «νόμος Ρέππα» που προβλέπει ότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) η μη καταβολή των διοδίων και προβλέπει παράλληλα την επιβολή προστίμου.

Η υπόθεση αφορά το πρόστιμο 200 ευρώ που καλείται να πληρώσει ο δήμαρχος Ωρωπού, ο οποίος στις 14 Μαρτίου 2011 οδηγώντας αυτοκίνητο του δήμου δεν κατέβαλε διόδια στις Αφίδνες.

Στην προσφυγή του ο δήμος υποστηρίζει ότι με την επιβολή προστίμου για τη μη καταβολή
διοδίων παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις, αλλά και ευρωπαϊκή οδηγία.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους του δήμου υποστηρίζεται ότι η νέα διάταξη του «νόμου Ρέππα» απαγορεύει «την ελεύθερη κίνηση των ελλήνων πολιτών στους αυτοκινητόδρομους, στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες όχι προς εξυπηρέτηση ενός δημοσίου συμφέροντος αλλά μόνον προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι ο σταθμός διοδίων στις Αφίδνες του δήμου Ωρωπού είναι παράνομος, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομα τα πιστοποιητικά εγκρίσεων των μελετών κατασκευής του, ενώ δεν υπήρξε ούτε έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του, όπως απαιτεί ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα την κατασκευή ή του σταθμού διοδίων στις Αφίδνες στις 23 Νοεμβρίου 2011 έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αίτηση του δήμου κατά της κατασκευής του σταθμού διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: