www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ισχυρή άνοδο εμφανίζουν οι διαδικτυακές ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη

Η ζήτηση εργασίας μέσω Διαδικτύου βρίσκεται σε υψηλότερα από τα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με το Business Wire.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την βελτίωση της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης και του γενικότερου οικονομικού κλίματος υποδηλώνει πως η συνολική ατμόσφαιρα των προσλήψεων σε όλη την Ευρώπη είναι γενικά θετική.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης απασχόλησης Monster Employment Index Europe εμφάνισε τον Νοέμβριο αύξηση 22% των ευκαιριών απασχόλησης στο Διαδίκτυο σε ετήσια βάση. Την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σημείωσαν οι τομείς των μεταφορών, ταχυδρομείων, logistics, παραγωγής στη μεταποίηση,
συντήρησης και επιδιόρθωσης.

Η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη αναπήδηση ευκαιριών απασχόλησης σε μηνιαία βάση, ενώ Γερμανία και Σουηδία κατέγραψαν την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο. Βιομηχανία και εξαγωγές σε όλη την Ευρώπη συνεχίζουν να είναι οι τομείς-πιλότοι στα αυξανόμενα επίπεδα ευκαιριών απασχόλησης.

«Ακολουθώντας τη σημαντική αύξηση των τελευταίων 10 μηνών, η δραστηριότητα των προσλήψεων παρέμεινε σταθερή τον Νοέμβριο με ορισμένους κλάδους να εμφανίζουν μία τυπική επιβράδυνση καθώς τελειώνει ο χρόνος» σχολίασε ο Andrea Bertone, επικεφαλής του Monster Europe.

Ο δείκτης Monster Employment Index Europe βασίζεται σε μία μηνιαία ανάλυση των εκατομμυρίων ευκαιριών απασχόλησης που καταγράφονται στο Διαδίκτυο μέσω μιας μεγάλης αντιπροσωπευτικής επιλογής από ιστοσελίδες επιχειρηματικής σταδιοδρομίας σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: