www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κρυμμένα σύμβολα διατείνεται πως ανακάλυψε ιταλική επιτροπή ιστορικών στον πίνακα της Mona Lisa

Μικροσκοπικά γράμματα και αριθμούς διατείνονται πως ανακάλυψαν ιστορικοί τέχνης να περιέχονται στα μάτια του περίφημου ζωγραφικού πίνακα Mona Lisa του Leonardo Da Vinci.

Μέλη της ιταλικής εθνικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά υποστηρίζουν πως αριθμοί και γράμματα μπορούν να παρατηρηθούν όταν μεγεθυνθεί η εικόνα του ζωγραφικού πίνακα, η οποία όμως πρέπει να βρίσκεται πρώτα σε υψηλή ανάλυση. «Στο γυμνό μάτι τα σύμβολα αυτά δεν είναι ορατά με ένα όμως μεγεθυντικό φακό αυτά μπορούν να παρατηρηθούν» δήλωσε ο Silvano Vinceti πρόεδρος της επιτροπής.

«Στο δεξιό μάτι εμφανίζονται τα γράμματα LV τα οποία μπορούν να ερμηνευθούν ως τα αρχικά του ονόματος του Leonardo Da Vinci και στο αριστερό μάτι υπάρχουν κάποια σύμβολα που όμως δεν μπορούν ακόμη να καθοριστούν», δήλωσε ο Vinceti για να συμπληρώσει: «Είναι δύσκολο για να διακρίνουμε ακριβώς τι γράφουν αλλά κάποια από εμφανίζονται ως τα γράμματα GE ή απλά το γράμμα Β, ενώ στο τόξο της γέφυρας που υπάρχει στο υπόβαθρο μπορεί να παρατηρηθεί είτε ο αριθμός 72 είτε σε το L και ο αριθμός 2».

Η ανακάλυψη ενός βιβλίου 50 ετών ήταν η αιτία, σύμφωνα με τον Vinceti για να ασχοληθεί η επιτροπή με τα κρυμμένα σύμβολα στον πίνακα Mona Lisa. «Είμαστε ακόμη στην αρχή της έρευνας και ελπίζουμε να πάμε βαθύτερα γύρω από το μυστήριο αυτό και να ανακαλύψουμε περισσότερες
λεπτομέρειες το γρηγορότερο δυνατό. Είναι όμως αξιοσημείωτο πως κανένας στο παρελθόν δεν πρόσεξε αυτά τα σύμβολα και είμαστε σίγουροι πως δεν πρόκειται για λάθος αλλά τοποθετήθηκαν εκεί από τον Da Vinchiγια κάποιο σκοπό», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής επιτροπής στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Ο πίνακας της Mona Lisa εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: