www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Με φόρους θα γεμίζουν τα ταμεία της Ε.Ε

Το ενδεχόμενο επιβολής φόρων, τα έσοδα των οποίων θα οδηγούνται απ' ευθείας στα ευρωπαϊκά ταμεία, εξετάζει ο Ευρωπαίος επίτροπος για τον Προϋπολογισμό, Γιανούσζ Λεβανντόβσκι, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ακούω από πολλές πλευρές, από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων, όπως το Βερολίνο, ότι θα ήθελαν να μειώσουν τις συνεισφορές τους στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δήλωσε στους Financial Times Deutschland.


"Ανοίγει με τον τρόπο αυτό μια πόρτα και δίνει την αφορμή να προβληματιστούμε για την εξεύρεση καθαρών εσόδων, τα οποία δεν θα προέρχονται από τα υπουργεία Οικονομικών της κάθε χώρας",
πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φορολογεί για την ώρα τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά χρηματοδοτείται κυρίως μέσω των συνεισφορών των κρατών μελών.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τον Προϋπολογισμό θα υποβάλει μια "φιλόδοξη αλλά απολύτως ρεαλιστική" πρόταση για την επιβολή ενός φόρου κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συνέντευξη του κάνει λόγο για ένα φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, όπως ζητήθηκε από τη Γερμανία, για παράδειγμα, ή την επιβολή φόρου στις εναέριες μεταφορές.

Μια άλλη επιλογή, όπως επισημαίνει ο Γιανούσζ Λεβανντόβσκι θα ήταν η καταβολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των εσόδων από την πώληση των πιστοποιητικών για τις εκπομπές των υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου αερίων, που για την ώρα καρπώνονται τα κράτη μέλη.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: