www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

΄Με κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή απειλεί ο Θόδωρος Πάγκαλος

Ο βρώμικος και ανθελληνικός ρόλος του τουρκικού προξενείου στη Θράκη μας είναι γνωστός σε όλους και δεν χρήζει αναλύσεως.

 Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τα στραβά μάτια στις τουρκικές προκλήσεις ενώ εγκαταλείπουν τους Πομάκους στα χέρια της τουρκικής προπαγάνδας.

Χθες ο Θ. Πάγκαλος υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Καβάλα ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ασκεί μια πολιτική παρέμβαση ανεπίτρεπτη στα πολιτικά πράγματα που αφορούν τη μειονότητα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Δεν είναι αυτός ο ορθός ρόλος ενός προξενείου σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης που η ίδια διακηρύττει πως είναι φιλική προς την Ελλάδα. Το να κλείσει ή όχι το προξενείο είναι μια απόφαση, τίποτα δεν λέει πως το προξενείο αυτό είναι μόνιμο, τίποτα όμως δεν μας αναγκάζει να το κάνουμε τώρα. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να δηλώσουμε πως το προξενείο αυτό δεν προσφέρει στις διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών και να ζητήσουμε τη διακοπή λειτουργίας του και αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν οι Τούρκοι πρόξενοι και καλό θα είναι να μη ξεπερνούν τα όρια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: