www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Νέος ιστότοπος για το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Τέθηκε σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση, http://www.ypeka.gr/ypeka/,  οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα ακόλουθα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου:

-Πράσινη Ανάπτυξη

-Περιβάλλον

-Ενέργεια

-Κλιματική Αλλαγή

-Δάση

-Χωροταξία και Αστικό Περιβάλλον

-Επιθεώρηση και άλλα που θα προστεθούν στην πορεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΥΠΕΚΑ, με το κεντρικό μήνυμα «Ένας πλανήτης, ένας κόσμος, ένας σκοπός» και το νέο λογότυπο, που αναπαριστά συμβολικά τον ήλιο, τη γη, τη θάλασσα και τον άνεμο, περνά σε νέα φάση διαδικτυακής λειτουργίας, παρουσιάζοντας την προσέγγισή του για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, όπως θα απασχολήσουν τη χώρα μας στα επόμενα χρόνια.

Στο νέο ίστοτοπο δίνεται επίσης στο χρήστη η δυνατότητα επιλογής της κατηγορίας «Δημόσια Διαβούλευση», για την ενεργή συμμετοχή του στη νέα περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτικής της Ελλάδας. Άλλωστε, προβλέπεται σύντομα να παρουσιαστούν σε ειδικό σημείο της σελίδες όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ.

Στην κατηγορία «Εθελοντισμός» οι πολίτες θα μπορούν να πληροφορούνται για τις εθελοντικές πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος και να συμμετέχουν σε αυτές, εάν το επιθυμούν. Στον ιστότοπο του ΥΠΕΚΑ περιέχονται, επίσης, χρηστικές πληροφορίες, όπως εκθέσεις, αποτελέσματα μετρήσεων, βίντεο και συνδέσεις (links) για θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: