www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζουν οι μεταφορείς - Παρέμβαση εισαγγελέα για τους πυροβολισμούς

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους – χωρίς όμως να προσδιορίσουν τη μορφή τους - αποφάσισαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης.


Στη διάρκεια της Μαραθώνιας Γενικής Συνέλευσης που κράτησε πάνω από 6 ώρες οι 96 πρόεδροι των Ομοσπονδιών, εκφράζοντας τα μέλη τους, ψήφισαν με 72 ψήφους υπέρ, ενώ μία ψήφος κρίθηκε άκυρη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χερσαίων Εμπορευτικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος δήλωσε ότι το συντονισμό των κινητοποιήσεων αναλαμβάνει στο εξής η συντονιστική επιτροπή αγώνα και όχι οι πρόεδροι των ομοσπονδιών.

Ακόμα σημείωσε ότι θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις όταν η κυβέρνηση επανέλθει στο τραπέζι
του διαλόγου και όταν αποδοθεί η δικαιοσύνη που ζητά ο κλάδος.

Τέλος, πρόσθεσε ότι για τις επόμενες δύο ημέρες όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με λύματα οι αυτοκινητιστές θα τους εξυπηρετούν δωρεάν .

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Μεταφορών, Σπύρος Βούγιας, είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τους μεταφορείς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση – όπως είπε – «αναλαμβάνουν δράση οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Στο μεταξύ, το σχηματισμό δικογραφίας για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου, με αφορμή τους πυροβολισμούς που έριξαν κάποιοι κατά φορτηγών στην Μαλακάσα.

Η Εισαγγελέας δίνει εντολή προς την Αστυνομία να σχηματίσει δικογραφία που θα στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και ζητά την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για την επίθεση κατά των φορτηγών.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Βουλγαρίας, η γειτονική χώρα προχώρησε σε διάβημα προς τις ελληνικές αρχές, ζητώντας τη λήψη μέτρων λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις.

Δημοσιεύματα βουλγαρικών εφημερίδων κάνουν λόγο για επιθέσεις εναντίον φορτηγών με βουλγαρικές πινακίδες, ενώ φορείς της γειτονικής χώρας απευθύνουν έκκληση για εξομάλυνση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: