www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αποτροπή τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών απέτρεψαν την εκδήλωση ταυτόχρονων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο και σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News.


Οι επιθέσεις φέρονται να σχεδιάζονταν από φανατικούς ισλαμιστές στο Πακιστάν. Τα σχέδια των επίδοξων τρομοκρατών χαρακτηρίζονται προχωρημένα, ωστόσο τονίζεται ότι οι επιθέσεις δεν επίκειντο άμεσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το Sky News, οι μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και ΗΠΑ παρακολουθούσαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τους εν λόγω ισλαμιστές.

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα έμοιαζαν στην εκτέλεση με τις ταυτόχρονες και αδιάκριτες επιθέσεις
του 2008 στο Μουμπάι της Ινδίας με όπλα και χειροβομβίδες, που στοίχισαν τη ζωή 166 ανθρώπων. Πίσω από εκείνες τις επιθέσεις βρίσκονταν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Λασκάρ-ε-Ταΐμπα, που εδρεύει στο Πακιστάν.

Το Sky News μεταδίδει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν πραγματοποίησαν τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον 20 επιθέσεις με πυραύλους κατά θέσεων των ηγετών της συνωμοσίας στην επαρχία Βαζιριστάν του Πακιστάν. Η ομάδα που σχεδίαζε τις επιθέσεις φέρεται να διατηρούσε σχέσεις τόσο με την Αλ Κάιντα όσο και με τους Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: