www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

2,1 εκατ. ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ελλάδα στο 1ο εξάμηνο του έτους

Στο επίπεδο του 20% αναμένεται να φτάσει ως το τέλος του έτους η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στο σύνολο του πληθυσμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας.


Στην έκθεση που αναφέρεται στο 1ο εξάμηνο του 2010 το Παρατηρητήριο καταγράφει 2,105 ενεργές ευρυζωνικές συνδέσεις, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι ADSL γραμμές. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009 εμφανίζεται αύξηση στον αριθμό των συνδέσεων κατά 20%, ενώ το ποσοστό διείσδυσης των συνδέσεων "γρήγορου Internet" στον πληθυσμό ανέρχεται στο 18,6%.

7 στις 10 συνδέσεις είναι κατηγορίας double-play, πράγμα που σημαίνει πως οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν προγράμματα που συνδυάζουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο με άλλες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Διαπιστώνεται, επίσης, πως το 46% των συνδέσεων αφορά σε γραμμές που οι καταναλωτές έχουν μεταφέρει από τον ΟΤΕ προς κάποια άλλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία. Ωστόσο το Παρατηρητήριο
επισημαίνει πως η αύξηση στον αριθμό των συνδέσεων οφείλεται κυρίως στο αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ η λήψη των μέτρων λιτότητας μετά το Μάρτιο είχε σημαντικές επιπτώσεις στη ζήτηση και για τις υπηρεσίες "γρήγορου Internet".

Δεν υπάρχουν σχόλια: