www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αυστηρό μήνυμα υπ. Παιδείας προς τους πρυτάνεις

Τελεσίγραφο στους πρυτάνεις και τους προέδρους ΤΕΙ με αφορμή τη σημερινή καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης στέλνει το υπουργείο Παιδείας.


Ειδικότερα, ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Βασίλης Παπάζογλου τονίζει ότι ο νόμος προβλέπει πως σε περίπτωση άρνησης υπογραφής της διαπιστωτικής πράξης για τη συγκρότηση επιτροπών που θα διενεργήσουν τις εκλογές για τα νέα Συμβούλια των ΑΕΙ αυτή θα υπογραφεί από την υπουργό.

Σε προειδοποιητικό τόνο πάντως υπενθυμίζει ότι «σε όποιες περιπτώσεις μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2012 δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων, για τα αντίστοιχα Ιδρύματα δεν θα
υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έτους 2012».

«Τέλος», συμπληρώνει ο κ. Παπάζογλου, «σύμφωνα με το νόμο η θητεία των εν ενεργεία Πρυτανικών Αρχών λήγει στις 31 Αυγούστου 2012». «Εάν έως τότε δεν έχουν εκλεγεί οι νέοι Πρυτάνεις σύμφωνα με τις διαδικασίες του νέου νόμου, δεν θα είναι δυνατή η έκδοση οποιασδήποτε πράξης για το Ίδρυμα αυτό, όπως για παράδειγμα η έκδοση πτυχίων, η μισθοδοσία όλου του προσωπικού κ.α.», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: