www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Χειρόφρενο» και στα ταξί την Πέμπτη


Τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα τραβήξουν έτσι χειρόφρενο από τις 5 το πρωί της Πέμπτης έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής, ενάντια, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, στην πολιτική της κυβέρνησης για «ξεπούλημα» των επιβατικών μεταφορών στα «μεγάλα συμφέροντα».

«Η μεθοδευμένη κυβερνητική πολιτική που υπαγορεύει άμεσο ξεπούλημα των επιβατικών μεταφορών στα οργανωμένα συμφέροντα (καρτέλ) είναι πλέον ξεδιάντροπα ορατή. Η πρόθεση τους είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ανέργων και η αντικατάσταση των σημερινών εργαζομένων και
αυτοαπασχολούμενων με χαμηλόμισθους και ανασφάλιστους οδηγούς ασιατικής προέλευσης», καταγγέλουν οι αυτοκινητιστές.

Κάνουν επίσης λόγο για τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου ταξί και ΜΜΜ και προαναγγέλουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχουν σε κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις «προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι αν συνεχίσει την ίδια απάνθρωπη πολιτική θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με απεργία διαρκείας».

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Το δ.σ. της Ομοσπονδίας σε έκτακτη χθεσινή συνεδρίαση έστειλε στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τους βασικούς άξονες του διαλόγου και τις παρατηρήσεις επί των άρθρων του σχεδίου νόμου, ενώ αποφάσισε 48ωρη απεργία για την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: