www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Πράσινοι» βουλευτές διαφωνούν ανοικτά με το Γ. Ραγκούση


Τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο Ραγκούση για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί εκφράζουν με επιστολή τους προς τον ίδιο τον υπουργό Μεταφορών 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές καλούν το Γιάννη Ραγκούση να ξεκινήσει διάλογο με τους αυτοκινητιστές. Παράλληλα θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας για τη ρύθμιση που αφορά τη μεταβίβαση της άδειας τους στο κράτος και προτείνουν να ληφθούν υπόψη στο άνοιγμα πληθυσμιακά κριτήρια.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια ταξί προτού συμπληρωθούν έξι μήνες από τη ψήφιση του σχετικού νόμου», τονίζουν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «οι επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις για να επιτύχουν πρέπει να διέπονται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, γιατί διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι όταν αυτές επιβάλλονται κάθετα χωρίς διάλογο, μόνο προβλήματα προσθέτουν κοντά σε αυτά που υποτίθεται έρχονται να λύσουν».

Πάντως οι βουλευτές ξεκαθαρίζουν ότι είναι «υπέρ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε όλα τα κλειστά επαγγέλματα, με κανόνες και κριτήρια, ως αναγκαία προϋπόθεση εξόδου της χώρας από το
έλλειμμα ανταγωνιστικότητας στο οποίο έχει περιέλθει, με τις γνωστές σε όλους τους πολίτες, συνέπειες».

Η επιστολή, που κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό, το γραμματέα του κόμματος και τον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών υπογράφεται από τους βουλευτές: Δημήτριος Π. Παπουτσής, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Βασιλική Τσόνογλου – Βιλιώτη, Μιχαήλ Κατρίνης, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Σπυρίδων Μοσχόπουλος, Γεώργιος Παπαμανώλης, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αθανάσιος Γικόνογλου και Γεώργιος Αρβανιτίδης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: