www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεύθερος άνευ όρων ο Παν. Ψωμιάδης


Ελεύθερος άνευ όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των οικονομικών υπερβάσεων στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή του θητεία.


Ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Επικαλέστηκε δε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο επικύρωσε τις συγκεκριμένες συμβάσεις των νομαρχιών για τα σχολικά δρομολόγια, καθώς επίσης απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαίωσε πρώην νομάρχη σε ανάλογη περίπτωση.


Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν, με σύμφωνη γνώμη, να τον αφήσουν ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Την ίδια τύχη είχαν οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του για την ίδια
υπόθεση.

Πρόκειται για τον πρώην αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή, δύο εκπρόσωπους ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων κι έναν εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. ʼπαντες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται -κατά περίπτωση αυτές της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη πράξη- και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.


Τη σκυτάλη παίρνει πλέον εισαγγελέας εφετών ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: