www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών ζητεί η ΕΚΠΟΙΖΩ


Τριετή επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και τροποποίηση του Ν. 3869/2010, ώστε να αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα αυτοδίκαια από την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο ζήτησε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής ΕΚΠΟΙΖΩ με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης.



Στην επιστολή της η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι έχει συμπληρωθεί ήδη ένα έτος από την έναρξη της ισχύος του Ν. 3869/2010 για τη «Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» και τα διαδικαστικά προβλήματα που εντοπίζονται στα Ειρηνοδικεία είναι τεράστια.

Η οργάνωση εκτιμά ότι τόσο οι Ειρηνοδίκες όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν επαρκούν στον αριθμό, με αποτέλεσμα την αργή προώθηση των αιτήσεων και την υπέρβαση ορισμένες φορές του
νόμου με ορισμούς δικασίμων σε διάστημα που υπερβαίνει το προβλεπόμενο εξάμηνο.

«Δεδομένου ότι οι καταθέσεις αιτήσεων αυξάνονται ραγδαία, είναι προφανές ότι η συμφόρηση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα Ειρηνοδικεία θα είναι τεράστια», αναφέρεται στην επιστολή.


Αν με τα προβλήματα αυτά, σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, συνυπολογιστούν το κόστος άσκησης ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία της κύριας κατοικίας, η επιθετική συμπεριφορά των τραπεζών -που έχουν προσδιορίσει εσπευσμένα πλειστηριασμούς, ήδη από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου- και οι συνεχείς συρρικνώσεις που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες στα εισοδήματά τους, τους τελευταίους μήνες, τότε, η αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων καθίσταται όχι μόνο εύλογη αλλά και επιτακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: