www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Αλ. Αλαβάνος: Απαράδεκτη συμφωνία υποδούλωσης

Την άποψη ότι ίσως θα έπρεπε «να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.


«Λυπάμαι που το λέω αυτό», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, «αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Παπακωνσταντίνου».

«Διότι αυτή η συμφωνία υποδούλωσης στην ΕΕ και στο ΔΝΤ για πάρα πολλά χρόνια, της Ελλάδας και του ελληνικού λαού είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε και συνέχισε: «Και θέλω να ελπίζω ότι όχι πια μόνο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αλλά σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη καταλαβαίνουν ότι τους πιάνουν οι ρυθμίσεις, θα την ακυρώσουν πολύ γρήγορα στην πράξη».

Στην ομιλία του ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι «δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό και
υπουργούς της να επιδεικνύουν στις διεθνείς τηλεοράσεις ότι έχουν proficiency στην αγγλική».

Σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσει σήμερα η Αριστερά ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι πρέπει να στηρίξει «κάθε εστία αντίστασης και προσπάθεια ακύρωσης αυτής της συνθήκης υποδούλωσης και να προβάλει την εναλλακτική λύση η οποία υπάρχει, παρά το γεγονός ότι είμαστε πάνω σε ένα πεδίο κρισιακό πραγματικής χρεοκοπίας που αφήνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Η εναλλακτική λύση για τον κ. Αλαβάνο είναι ότι «χρειάζεται αναδιαπραγμάτευση που σημαίνει επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια και βέβαια μια σειρά άλλα μέτρα σε σχέση με τις δημοσιονομικές εξοικονομήσεις που θα στρέφονται ενάντια στον μεγάλο πλούτο, ενάντια στους εξοπλισμούς και όχι ενάντια στους εργαζόμενους».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: