www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ: Επεισόδιο Σαμαρά - Βενιζέλου στη σύσκεψη του Μαξίμου


Για φραστικό επεισόδιο μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά τη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, κάνουν λόγο στη Λ. Συγγρού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο έντονος διάλογος είχε ως εξής:

Βενιζέλος: Με τις εμμονές σου στις συντάξεις βάζεις την χώρα στην χρεοκοπία.

Σαμαράς: ποιος είσαι εσύ που μιλάς; Με τη διαπραγμάτευση που κάνεις, δεν μπορούμε να
μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Είδαμε τι έχεις κάνει. Τί είναι αυτά που κάνεις;

Στο σημείο αυτό, πάντα κατά τις πηγές της Λ.Συγγρού, παρενέβη ο κ. Παπαδήμος λέγοντας: «Κύριε αντιπρόεδρε, σας παρακαλώ αφήστε μας μόνους».

Σύμφωνα με την εκδοχή της ΝΔ -την οποία απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ- χάρη στη διαπραγμάτευση από τον κ. Σαμαρά βγήκε από την συζήτηση των περικοπών ο 13ος και 14ος μισθός και αυτό, υποστηρίζουν, αποδεικνύεται από το γεγονός πως στο μεταφρασμένο κείμενο που πήρε ο κ. Καρατζαφέρης υπήρχε σχετική αναφορά. Όπως επίσης ισχυρίζονται, αποφεύχθηκε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, καθώς και η περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΝΔ απορρίπτει τη θέση που έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ ότι εξαιτίας της εμμονής του κ. Σαμαρά στο θέμα των επικουρικών, τέθηκε θέμα περικοπής στις κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγές της ΝΔ, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρωθυπουργός διέκοψε αρκετές φορές και μίλησε με διάφορους παράγοντες, ακόμη και με την κ. Μέρκελ, η οποία όμως τον παρέπεμψε στους εκπροσώπους της τρόικας.

Ο κ. Σαμαράς ήταν, τέλος, κατηγορηματικά αρνητικός έναντι του ειδικού ταμείου διαχείρισης του χρέους που ζητούν Μέρκελ και Σαρκοζί, ενώ πάντα κατά τις ίδιες πηγές, χθες δεν συζητήθηκε θέμα εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: