www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σε εξέλιξη φωτιά στο κτίριο του Ελευθερουδάκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα φωτιές στο κέντρο της πόλης, μετά τα επεισόδια που έφερε το μνημόνιο και η ψήφισή του.

Αυτή τη στιγμή στις φλόγες έχει τυλιχτεί το κτίριο στο ισόγειο του οποίου βρίσκεται το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στην Πανεπιστημίου, με τη φωτιά να έχει επεκταθεί μέχρι τον 4ο όροφο.

Εξήντα επτά άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων κατά τα χθεσινά επεισόδια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα προσήχθησαν και
εξετάζονται άλλα 75 άτομα.

Πάνω από δέκα ιστορικά κτήρια -από τα 48 που πυρπολήθηκαν- μεταξύ των οποίων ο κινηματογράφος «Αττικόν» στην οδό Σταδίου, το κατάστημα «Kosta Boda» στον ίδιο δρόμο, η καφετέρια «Starbucks» στην οδό Κοραή, η Εθνική Τράπεζα στην οδό Αιόλου, το κατάστημα της Eurobank στην οδό Κοραή, το κατάστημα της Alpha Bank στην οδό Πεσμαζόγλου παραδόθηκαν στις φλόγες.

Παράλληλα σε αρκετά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας έγιναν βανδαλισμοί και λεηλασίες, ενώ η πυροσβεστική αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, καθώς λόγω των επεισοδίων αλλά και επιθέσεων που δέχονταν τα οχήματα της δεν μπορούσε να φτάσει εγκαίρως στα σημεία όπου χρειαζόταν να επέμβει.

Τραυματίσθηκαν 68 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τριάντα πέντε πολίτες επίσης τραυματίστηκαν στα επεισόδια και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, έχουν μεταφερθεί 25 πολίτες στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και 10 πολίτες στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών θα λάβουν εξιτήριο.

Συγκρούσεις κουκουλοφόρων με αστυνομικούς πραγματοποιούνταν σε όλο το μήκος της διαδρομής από την πλατεία Συντάγματος ως την Ομόνοια, αλλά και στην οδό Μητροπόλεως γύρω από την Μητρόπολη και στην Λ Β. Αμαλίας από την Βουλή ως την Πύλη του Αδριανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: