www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Φ. Κουβέλης: Aνηλεές χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων


Για ανηλεές χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων μετά και το δεύτερο μνημόνιο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.


Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ακόμη ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποδυνάμωση και περαιτέρω αποσάθρωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα».

Αναφερόμενος στην κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο και τόνισε ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου αυτοί οι δυο Οργανισμοί, όχι μόνο να διατηρηθούν,
αλλά να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους αναβαθμισμένα και πολύ συστηματικά.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σύστημα υποστήριξε ότι «αποσυντίθεται και καταρρέει, λοιδορούμενο και απαξιωμένο». «Η χώρα μπαίνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την κοινωνία τεμαχισμένη και πρέπει να αναζητηθούν όλα εκείνα τα οποία μπορεί να λειτουργούν ως αντίβαρα και ως αντισταθμιστικά μεγέθη σε όλα εκείνα που συσσωρεύονται στις πλάτες της κοινωνίας. Η έξοδος της χώρας από την κρίση είναι αδιανόητο να γίνει με μια κοινωνία πεσμένη. Και η κοινωνία έχει πέσει», πρόσθεσε.

Επανέλαβε παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν εκλογές χωρίς άλλη καθυστέρηση, καθώς, όπως είπε, είναι μόνη καθαρή, έντιμη, αλλά και δημοκρατικά χρήσιμη λύση στην πολιτική κρίση που υπάρχει.
Για το ενδεχόμενο συνεργασία με τους βουλευτές που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε τα εξής: «Η ΔΗΜΑΡ εκείνο που καταγράφει είναι η συνεχώς προωθούμενη σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία ανακαθορίζει τους συσχετισμούς της στη βάση μιας ανελέητης οικονομικής πραγματικότητας και μιας ανελέητης αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτή η μετακίνηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας προς την αναζήτηση δημοκρατικής διεξόδου φέρνει αρκετούς πολίτες πλησιέστερα στη Δημοκρατική Αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: