www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη γιάφκα

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της γιάφκας της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Μέχρι στιγμής από τις έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια, δεν έχει βρεθεί το οπλοστάσιο της οργάνωσης. Από την ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μεταφέρθηκαν τα όπλα από ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης.


Οπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία, στο σπίτι της Νέας Φιλαδέλφειας, επί της οδού Σαραντόγλου 35, που είχε νοικιάσει ο κατηγορούμενος Χριστόφορος Κορτέσης με ψεύτικα στοιχεία, βρέθηκε
τμήμα προκήρυξης, με την οποία είχε αναληφθεί η ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας στο υπουργείο Πολιτισμού στις 5 Ιανουαρίου 2009, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τμήμα της προκήρυξης που βρέθηκε, γινόταν αναφορά σε θάνατο αστυνομικού, κάτι που διορθώθηκε όταν ο αστυφύλακας επέζησε και στη συνέχεια δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη.

Με την ίδια προκήρυξη είχε γίνει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδί στις 23 Δεκεμβρίου 2008 και για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Shell στο Παλαιό Φάληρο στις 24 Οκτωβρίου 2008.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν αρκετά πειστήρια, ανάμεσα στα οποία ήταν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και ένας παραμορφωτής φωνής, τον οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης όταν έκαναν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και βαλίτσες διαφόρων μεγεθών, που κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών χρησιμοποιούνταν για μεταφορές όπλων και εκρηκτικών.

Επιπρόσθετα, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν στη δημοσιότητα χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρου για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον στατικών αστυνομικών δυνάμεων στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βαθέως, που κατασχέθηκαν στο σπίτι του Νικόλαου Μαζιώτη στα Καλύβια και φέρουν δακτυλικά του αποτυπώματα.

Kαι καταγεγραμμένη συνομιλία για τη βόμβα στα Πατήσια

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι ένας εκ των συλληφθέντων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με άτομο που είχε σχέση με την τοποθέτηση της βόμβας στην οδό Ιακωβάτων στα Πατήσια, η οποία κατέληξε στον τραγικό θάνατο του 15χρονου Αφγανού και το σοβαρό τραυματισμό της αδελφής του.

Όπως έγινε γνωστό, στη δικογραφία υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών του επικοινωνιών, κατά την οποία ένας από τους έξι συλληφθέντες καλεί από καρτοτηλέφωνο και συνομιλεί με άλλο νεαρό άτομο. Στη συνομιλία μάλιστα περιγράφεται η απόπειρα κάποιων - πιθανότατα περαστικών, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τους άτυχους Αφγανούς- να δουν τι έχει η τσάντα με τη βόμβα που βρισκόταν έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Τέλος, η Αστυνομία παρουσίασε φωτογραφίες από δύσβατη και ερημική περιοχή του Υμηττού που χρησιμοποιείτο ως χώρος εξάσκησης στη σκοποβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή εθεάθη ένας εκ των συλληφθέντων που παρακολουθείτο από την αστυνομία, ο οποίος συναντήθηκε εκεί με άλλα τρία άτομα. Ωστόσο, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, οι κάλυκες από καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο χώρο σκοποβολής, δεν προέρχονται από τα καλάσνικοφ που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: