www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Εως το τέλος του έτους οι αποζημιώσεις ασφαλισμένων Ασπίς - Commercial

Eως το τέλος του χρόνου πρέπει να περιμένουν όσοι εκ των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια  ΑΕΓΑ αναμένουν αποζημιώσεις, ενώ για την Commercial Value ίσως απαιτηθεί λιγότερος χρόνος για την κάλυψη των πελατών της.


Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής των δύο εταιρειών, Ι. Παντελίδης, πρέπει πρώτα να προσδιοριστούν, να αποτιμηθούν και να εκποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δύο ανακληθεισών εταιρειών ώστε να εξευρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια και οι διαδικασίες αυτές σε κάθε περίπτωση απαιτούν χρόνο για να ολοκληρωθούν».

Ο πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α., Γ. Πέτσας, ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να εκλάβουν ως θετικό
το ζήτημα της αναδρομικότητας για τους ασφαλισμένους των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος έχει να αναμένει υπεραξίες σε μακροπρόθεσμη βάση, εφόσον συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος.

Εκτίμησε, τέλος, ότι μέρος των υποχρεώσεων που θα αναλάβουν οι εταιρείες, θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν με λελογισμένες αυξήσεις στα ασφάλιστρα, ενώ τόνισε ότι πλέον, στον κλάδο Ζωής μετά και την ανάκληση της Ασπίς Πρόνοια οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν να φοβούνται απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους από αθέμιτες πρακτικές.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: