www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Η κερδοφόρα “ΔΩΔΩΝΗ” πωλείται στους Τούρκους;

Μεγάλο είναι το άγχος της κυβέρνησης για να εισπράξει χρήμα. Και αυτό το άγχος την οδηγεί σε επιλογές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις. Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να πουλήσει τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά πολλών βουλευτών του  κυβερνώντος κόμματος, όχι μόνο γιατί η εταιρία είναι κερδοφόρα.

Υπάρχει και ένας άλλος, πολύ σοβαρός, λόγος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση συζητά την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ σε Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι συνόδευαν τον Ταγίπ Ερντογάν, όταν αυτός επισκέφθηκε την Αθήνα.

Πριν από δύο εβδομάδες η Αγροτική Τράπεζα κοινοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών ΖΩ-ΔΩ στα Ιωάννινα, που είναι θυγατρική της εταιρείας «Δωδώνη» και στη συνέχεια σειρά έχει η ίδια η συνεταιριστική
γαλακτοβιομηχανία, όπως φέρεται να έχει δηλώσει ο διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Η ΑΤΕ κατέχει το 67,8% της εταιρείας «Δωδώνη». Η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μπορεί να αποτραπεί αν οι συνεταιρισμοί και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου καταθέσουν ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο στην ΑΤΕ, που να υποστηρίζεται από ένα φερέγγυο συνεταιριστικό σχήμα.

΄Εχουν, ωστόσο, ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να το επιτύχουν, καθώς τους έχει δοθεί διορία έως τις 19 Σεπτεμβρίου, πριν ο μεγαλομέτοχος αναζητήσει άλλες λύσεις.

Οι Ενώσεις Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, με κτηνοτρόφους των τριών νομών, είχαν μια πρώτη συνάντηση το Σάββατο για να καθορίσουν τις κινήσεις τους και αποφάσισαν ως πρώτη αντίδραση να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
ksipniste

Δεν υπάρχουν σχόλια: