www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Σε πύρινο κλοιό Βαρνάβας - Καπανδρίτι

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται Καπανδρίτι και Βαρνάβας με το έργο της κατάσβεσης να γίνεται όλο και πιο δύσκολο λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων και των νέων μετώπων που εκδηλώνονται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.


Στο Βαρνάβα εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί, ενώ στο Καπανδρίτι έχει πλησιάσει και απειλεί άμεσα τα πρώτα σπίτια. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Καπανδριτίου - Βαρνάβα.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, στις φλόγες τυλίχθηκαν σπίτια στο Μικροχώρι, ενώ σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια είχε φθάσει η φωτιά στο Καπανδρίτι στη θέση Μετόχι.

Στη φωτιά του Βαρνάβα επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή 11 αεροσκαφών, τεσσάρων ελικοπτέρων και πολλών υδροφόρων ΟΤΑ, καθώς και δύο
ακόμα CL-215. Στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συμμετέχουν επίσης ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ομάδες εθελοντών. Λίγο πριν τις 18:00 ανακοινώθηκε η αποστολή ενισχύσεων με δύο ελικόπτερα Σινούκ του στρατού, υδροφόρες και περίπου 150 στρατιώτες.

Είναι πολύ μεγάλη η κινητοποίηση, συμμετέχουν πολλά εναέρια μέσα, έχουν όλοι τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέλιος Στεφανίδης, κάνοντας λόγο για δύσκολη κατάσταση. «Είμαστε πολύ μακριά από το να πούμε ότι έχουμε τελειώσει, συνεχίζεται η προσπάθεια», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι τα μέσα για την πυρκαγιά του Βαρνάβα είναι πολλά. Στόχος, όπως είπε, να ελεχθούν τα κύρια μέτωπο πριν πέσει η νύχτα. Την πορεία του έργου της κατάσβεσης παρακολουθεί από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο ΄Ανω Σούλι Μαραθώνα

Λίγο μετά τις 14:00 εν τω μεταξύ, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και στο Ανω Σoύλι Μαραθώνα, η οποία όμως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στο Λαύριο που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Πουνταζέζα και γρήγορα εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών μέσων διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών - Σουνίου από το 54ο έως το 59ο χιλιόμετρο. Προληπτικά εκκενώθηκε κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα, σε αρκετές περιοχές τις χώρας. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών στις περιοχές: Αθήνα, Ανατολική και Δυτική Αττική, Πειραιάς, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κόρινθος, Κυκλάδες, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά, Λέσβος, Σάμος και Χίος.

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: