www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Eισαγγελική παρέμβαση για τις πυρκαγιές

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένης Ράικου προκάλεσαν τα μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν στη Βορειοανατολική Αττική το μεσημέρι του Σαββάτου.


Η κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να εντοπισθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει εάν οι φωτιές οφείλονται σε αμέλεια ή σε πρόθεση και σε κάθε περίπτωση να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Όπως δήλωσε ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, η διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού
διεξάγει ενδελεχείς έρευνες στο σημείο σημείο μεταξύ Μικροχωρίου και Βαρνάβα.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λαύριο, σε εξέλιξη στον Κάλαμο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 5:30 το απόγευμα η πυρκαγιά στην θέση Πούντα Ζέζα στο Λαύριο. Ωστόσο, παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στον Κάλαμο, η οποία πέρασε μέσα από οικισμούς που εκκενώθηκαν και απείλησε σπίτια, ενώ έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής μεγάλη έκταση πευκοδάσους.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς μέχρι το βράδυ.

Αυτή την ώρα υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες στην περιοχή που είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά και παραμένουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές, αστυνομικοί, κάτοικοι και υδροφόρες των δήμων που προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: