www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Επιμένουν οι Τούρκοι! Μια ανάσα από το Καστελλόριζο το Πίρι Ρέϊς

Συναγερμός σήμανε και πάλι τα ξημερώματα στο Πεντάγωνο με το "ερευνητικό" Πίρι Ρέϊς να πλέει και πάλι κοντά στο Καστελλόριζο.

Το Πίρι Ρέις βρίσκεται 45 μίλια νότια του Καστελόριζου από τις 2.30 τα ξημερώματα.Το παρακολουθεί σκάφος του λιμενικού . Πεντάγωνο και Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε εγρηγορση και όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές η νέα αυτη τουρκική πρόκληση είναι ακόμα πιο σοβαρή από τις προηγούμενες αφού τα ύδατα στα οποία πλέει χρησιμοποιούνται μόνο από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο για εμπορικούς σκοπούς.

Οι καλά όπως φαίνεται σχεδιασμένες κινήσεις των τούρκων εντάσσονται στο σχέδιό τους να
σβήσουν από τον χάρτη το Καστελλόριζο, όπως είχε γράψει πριν από λίγες ημέρες το Newsit.

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στη Μεσόγειο, όπως ακριβώς έκανε στη Μαύρη Θάλασσα. Στη περίπτωση της Μεσογείου προσπαθεί να αποκόψει την Ελλάδα από τη Κύπρο.

Την τελευταία διετία, περιφρονώντας επιδεικτικά το Δίκαιο της Θάλασσας η Άγκυρα, υποστηρίζει στα σοβαρά ότι Κρήτη και Δωδεκάνησα δεν έχουν ΑΟΖ και η "νότια" Κύπρος έχει κάποια περιορισμένα δικαιώματα ΑΟΖ.

Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν είναι να αποκτήσουν με το ζόρι θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο! Το σχέδιο χαλάει η ύπαρξη του Καστελλόριζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: