www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Υπ. Παιδείας: Διευκρινίσεις για τις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω


Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο που αφορά στις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω έδωσε ο ειδικός γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Β. Παπάζογλου.

«Δεν πήραμε καμία εγκύκλιο πίσω. Ο καινούριος νόμος για τα Ανώτατα Ιδρύματα δεν δίνει τη δυνατότητα να δίνουν οι φοιτητές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κάποιοι φοιτητές, όμως, οι οποίοι βρίσκονταν πολύ κοντά στη λήψη του πτυχίου επιθυμούσαν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά», σημείωσε ο κ. Παπάζογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, το υπουργείο έκανε μια διασταλτική χρήση του νόμου και αποφάσισε όσοι φοιτητές επί πτυχίω χρωστούν έως πέντε μαθήματα, να μπορούν να δώσουν εξετάσεις και να
πάρουν το πτυχίο τους.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι υπήρξαν φοιτητές που επεσήμαναν ότι μπορεί να χρωστούσαν και έξι ή επτά μαθήματα. «Αντί να παίζουμε την ''κολοκυθιά'' εμμένουμε στα πέντε μαθήματα. Δίνεται, όμως, η δυνατότητα στους φοιτητές, με αίτηση τους, να μπορούν να δώσουν τα μαθήματα, μετά από απόφαση του Τμήματός τους», σημείωσε ο ειδικός γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: