www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΗ: Κάτω από 19% η αύξηση στα τιμολόγια από 1ης Ιανουαρίου


Χαμηλότερη από 19% θα είναι η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου 2012, όπως αναφέρει η Επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, από τα κοστολογικά στοιχεία που υπέβαλε στη ΡΑΕ προκύπτει αύξηση του κόστους από το 2010 στο 2011 της τάξης του 16% και από το 2011 στο 2012 της τάξης του 3%.

«Οι πιο πάνω αυξήσεις αφορούν μόνο το ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (δηλ. το κόστος ενέργειας) και ως εκ τούτου, η συνολική επιβάρυνση του τελικού λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας - που συμπεριλαμβάνει και τις μονοπωλιακές αλλά και άλλες χρεώσεις - θα είναι σαφώς μικρότερη», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι το τελικό ύψος των αυξήσεων καθορίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος,
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μετά από έλεγχο και εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.


Η ΔΕΗ αναφέρει τέλος ότι παρά τη δραστική μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας (άνω του 15%), και στο σύνολο των λειτουργικών δαπανών της ΔΕΗ (17% περίπου), το κόστος αυξήθηκε από εξωγενείς παράγοντες όπως η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, η αύξηση των τιμών στη Χονδρεμπορική Αγορά, η μειωμένη υδροηλεκτρική παραγωγή, η αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: