www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αντίδραση ΣΒΒΕ για το μπαράζ συλλήψεων για χρέη στο Δημόσιο


Την έντονη αντίθεσή του στις συνεχείς συλλήψεις επιχειρηματιών για οφειλές προς το Δημόσιο «χωρίς προηγούμενη στοιχειώδη εξέταση της αιτίας της καθυστέρησης καταβολής των συγκεκριμένων οφειλών» εκφράζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος:

«Πρόκειται για κίνηση που χωρίς διάκριση, δηλαδή επί δικαίων και αδίκων, διαπομπεύει συνεπείς επιχειρηματίες που κατά την παρούσα φάση αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, την ίδια ώρα που το Κράτος χρωστά σε αυτούς πολλαπλάσια ποσά των οφειλομένων».

Σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ, «το ελληνικό δημόσιο επιμένει στην τακτική του εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, με συλλήψεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να οδηγούν ακόμα και υγιείς
επιχειρήσεις στην πτώχευση και τους εργαζομένους σ΄ αυτές στην ανεργία».

Αλλη μία σύλληψη ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθη 49χρονος διαχειριστής-εταίρος εταιρείας εμπορίας φρούτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση. To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 403.644,02 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: