www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Θ.Σκυλακάκης: Ο κ. Σαμαράς να ξεκαθαρίσει τη θέση του

Στο εσωτερικό ο κ. Σαμαράς δεν κινείται με κίνητρο την εθνική αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη όμως, η στάση του εκλαμβάνεται ως διγλωσσία, υποστηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητούν οι Βρυξέλλες.


Όπως επισημαίνει ο Ελληνας ευρωβουλευτής, «αντί η κυβέρνηση να επικεντρώνεται στη διεκδίκηση πόρων για επενδύσεις και συμμάχων στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε χαμηλότερα επιτόκια στο PSI, που ισοδυναμούν με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τον έλληνα φορολογούμενο, αναγκάζεται
να σπαταλά το πενιχρό μας διπλωματικό κεφάλαιο για να βρει σε τι είδους χαρτί θα υπογράψει ο κ. Σαμαράς».

«Στο εσωτερικό είναι προφανές σε όλους ότι ο κ. Σαμαράς δεν κινείται με κίνητρο την εθνική αξιοπρέπεια. Απλώς επιδιώκει τον κατευνασμό των οπαδών του αντιμνημονιακού μετώπου για την στροφή που αναγκάστηκε να κάνει. Στην Ευρώπη όμως -όπου υπάρχει μεγάλη καχυποψία έναντι της χώρας μας, -λόγω της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων, της αποτυχίας και των παλινωδιών του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή του προγράμματος και της πολύμηνης αντιμνημονιακής ρητορείας του κ. Σαμαρά- η στάση του εκλαμβάνεται ως διγλωσσία», παρατηρεί ο κ. Σκυλακάκης και τον καλεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του. «Αν δεν συμφωνεί επί της ουσίας ας μην υπογράψει και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Αν συμφωνεί, ας σταματήσει να ταλαιπωρεί τη χώρα», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: