www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γενική απεργία την Τετάρτη


Γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πραγματοποιηθεί αύριο, με τους εργαζομένους να αντιδρούν έντονα στις πολιτικές που περιλαμβάνει το μνημόνιο και εν αναμονή νέων μέτρων.

Ειδικότερα, στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πάρουν μέρους εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, σε δημόσιες υπηρεσίες και ταμεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη δικαιοσύνη καθώς και εκπαιδευτικοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, γιατροί και προσωπικό του ΕΣΥ, γιατροί του ΙΚΑ και αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι).

Οι ιδιωτικοποιήσεις, το 40ωρο στο δημόσιο, τα εργασιακά, καθώς και ενδεχόμενες νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις βρίσκονται στο επίκεντρο του αγώνα των συνδικάτων.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ χωριστό συλλαλητήριο στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει την ίδια
ώρα το ΠΑΜΕ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης και οι γιατροί, οι οποίοι στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πορεία προς τη Βουλή.

Μετ’' εμποδίων οι μεταφορές


Προβλήματα στις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν αύριο οι πολίτες, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ οι ναυτεργάτες, καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Αναλυτικά:


- Την Τετάρτη δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού (χωρίς Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως Αεροδρόμιο)

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα:
- Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9.00 έως τις 21.00

- Τα τρόλεϊ και το τραμ θα κινηθούν από τις 8.00 έως τις 22.00

- Οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 10.00 έως τις 17.00

- Το Μετρό θα λειτουργήσει από τις 8.00 έως τη λήξη της βάρδιας

Τη συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης (00.01 – 24:00) αποφάσισε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων ανακοίνωσαν για αύριο η Olympic Air και η Aegean Airlines, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας (12.00-16.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: