www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Εν ψυχρώ δολοφονία 44χρονου για μία κάμερα


΄Αγρια δολοφονία τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας με θύμα έναν 44χρονο.

Ο άτυχος άνδρας είχε κατέβει από το διαμέρισμά του στην Γ' Σεπτεμβρίου 57 για να φέρει το ΙΧ του από γκαράζ στην οδού Ιουλιανού, με το οποίο θα μετέφερε την έγκυο σύζυγό του στο μαιευτήριο για να φέρει στο κόσμο το δεύτερο παιδί τους, όταν δέχθηκε την επίθεση τριών ατόμων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος δέχθηκε μαχαιριές στο λαιμό, την πλάτη και τα χέρια, ενώ κίνητρο των δραστών ήταν ληστεία καθώς οι δράστες τού άρπαξαν μία κάμερα.

Τον 44χρονο βρήκαν νεκρό η γυναίκα και η πεθερά του που ανησύχησαν, επειδή είχε καθυστερήσει
και κατέβηκαν να τον περιμένουν στο δρόμο. Αμφότερες υπέστησαν ισχυρό σοκ.

Γ. Πεταλωτής: Αδικο να επιρρίπτεται η ευθύνη στην έλλειψη αστυνόμευσης


Για ανατριχιαστικό συμβάν έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και επεσήμανε ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.
Στη συνέχεια χαρακτήρισε «άδικο και μονομερές» να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης. «Είναι ευρύτερο ζήτημα πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΝΔ: Εικόνα διάλυσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


«Εχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη», δήλωσε με αφορμή το περιστατικό ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, και εξέφρασε τα συλλύπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Οπως είπε, «δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού». Εκανε επίσης λόγο για «έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας». «Αντίθετα», πρόσθεσε, «στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός».


«Η σημερινή δολοφονία ενός αθώου πολίτη στο κέντρο της Αθήνας, αποδεικνύει περίτρανα πως η πολιτεία, η αστυνομία και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται σε πλήρη διάλυση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών. «Πλέον είναι πασιφανές, πως ο έλεγχος των συνοικιών της Αθήνας βρίσκεται σε αδίστακτες συμμορίες που δε διστάζουν να δολοφονήσουν ακόμα και για μια κάμερα βιντεοσκόπησης. Η σημερινή κυβέρνηση είναι αδύνατη να εκπληρώσει ακόμη και τα στοιχειώδη καθήκοντά της», εκτιμά το κόμμα του κ. Δημαρά και καλεί άμεσα «τόσο το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και τους δήμους, να αναλάβουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες τους-από τους οποίους έχουν επιφορτιστεί να τους προστατεύουν-ξεριζώνοντας το κακό από όπου κι αν προέρχεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: