www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Σαλάτα ζυμαρικών με ντρέσινγκ άνηθου

Υλικά

2 φλυτζάνια ζυμαρικά πέννες, ριγκατόνι ή ότι άλλο προτιμάτε
½ φλυτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι - πιπέρι
1 ½ κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 φλυτζάνια άσπρα σταφύλια, κομμένα στη μέση
2 φλυτζάνια ψιλοκομμένο άπαχο ζαμπόν

½ φλυτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ

Ντρέσινγκ άνηθου

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σ' ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια, τα σταφύλια, το ζαμπόν, το τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το μπωλ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Σερβίρουμε την σαλάτα κρύα αφού περιχύσουμε από πάνω το ντρέσινγκ άνηθου.

Η συνταγή είναι για 2 μερίδες

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: