www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αβλαβής ιός «εξολοθρευτής» καρκίνων

ΛΟΝΔΙΝΟ Ασθενείς με διαφορετικές μορφές καρκίνου θα μπορούσαν να ωφεληθούν σημαντικά από έναν αβλαβή ιό ο οποίος φαίνεται ότι μπορεί να «εξολοθρεύσει» ακόμη και τους πιο «δύσκολους» όγκους.

Ο ρεοϊός ζει στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα καθώς και στον γαστρεντερικό σωλήνα χωρίς να προκαλεί συμπτώματα. Οπως είδαν τώρα ερευνητές από το Ινστιτούτο για την Ερευνα του Καρκίνου στο Λονδίνο, ο συνδυασμός του ιού με τη συμβατική ακτινοθεραπεία μπορεί να σταματήσει την

ανάπτυξη, ή και να συρρικνώσει ακόμη και πολύ προχωρημένες μορφές συμπαγών όγκων που δεν επιδέχονται άλλη θεραπεία.

Κλινική δοκιμή σε 23 ασθενείς με διαφορετικές μορφές καρκίνου, όπως του πνεύμονα, του λεπτού εντέρου, των ωοθηκών και του δέρματος, έδειξε ότι η ακτινοθεραπεία μαζί με το ενέσιμο φάρμακο Reolysin που περιέχει σωματίδια ρεοϊού έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα σε όλες τις περιπτώσεις, αναφέρουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Clinical Cancer Research». Ενας ασθενής που είχε έναν τεράστιο όγκο σε σιελογόνο αδένα εμφάνισε τέτοια συρρίκνωση του όγκου του μετά τη θεραπεία ώστε κατέστη δυνατή η χειρουργική αφαίρεσή του. Ενας άλλος ασθενής με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον θάνατο, παρέμενε στη ζωή 17 μήνες μετά τη θεραπεία.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: