www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Δεν θέλει Εξεταστική για την οικονομία ο Ευ. Βενιζέλος

Υπέρ της σύστασης κοινοβουλευτικής διακομματικής και όχι εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία τάσσεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής».


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν προσέφεραν τίποτε στο παρελθόν, καθώς κάθε κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα και δε γίνεται ποτέ πραγματική συζήτηση για το τι συνέβη και φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού.

Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι προτιμά να συσταθεί μια κοινοβουλευτική διακομματική επιτροπή, η οποία "θα αναλύσει τι συνέβη στο παρελθόν και θα μελετήσει τις προτάσεις για την οικονομία στο μέλλον".

Ακόμη, ζητά υπάρξει πολιτική συναίνεση και όχι "διευθέτηση" μεταξύ των κομμάτων, ενώ υποστηρίζει ότι αγωνίζεται με άλλους συναδέλφους "για να αποβάλλουμε την αίσθηση ότι είμαστε
μια μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

Παράλληλα, αρνείται ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ λειτουργεί "ομάδα" ή "τάση" ή "δίκτυο", το οποίο πρόσκειται σε αυτόν. Ασκεί δε, κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας: "Η Νέα Δημοκρατία είναι εκτός θέματος. Έχει ο κ. Σαμαράς την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στις παραμονές μιας εναλλαγής και ότι έρχεται ξανά η Ν.Δ. στα πράγματα, να σώσει τη χώρα, αυτή την αίσθηση σου δίνει. Αυτό όμως είναι μια προσέγγιση εκτός τόπου και χρόνου".

Προαναγγέλλει ότι όλες οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα θα περνούν από τη Βουλή, ενώ με νόμο θα καταργηθεί το καθεστώς των αντισταθμιστικών οφελών.

Τέλος αναφέρεται και στη λειτουργία των κομμάτων, σημειώνοντας ότι "δεν μπορείς να έχεις αποκέντρωση του κράτους αν προηγουμένως δεν έχεις αποκέντρωση του κόμματος". Τάσσεται υπέρ της κατάργησης του σταυρού προτίμησης, με την προϋπόθεση ότι "θα έχεις λειτουργία του κόμματος , θεσμική, ελεγχόμενη", ενώ προτείνει την εκούσια απομάκρυνση των κομμάτων από τα πανεπιστημιακά πράγματα".



Δεν υπάρχουν σχόλια: