www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Νέο αίμα από την οικογένεια Καραμανλή στην πολιτική σκηνή;

Έρχεται ο Κώστας Καραμανλής; Πολλοί νεοδημοκράτες όταν ακούν το ερώτημα ξαφνιάζονται και μιλάνε για τον τέως πρωθυπουργό που παραμένει στη ΝΔ ως απλός βουλευτής. Για τη συντριπτική πλειονότητα της κομματικής βάσης το όνομα «Καραμανλής» παραμένει στην καρδιά τους, ενώ για άλλους αποτελεί τον πολιτικό... θυρεό ή οικόσημο της παράταξής τους. Άλλοι νεοδημοκράτες, κυρίως βουλευτές και στελέχη που έχουν γνώση όσων κυκλοφορούν στο παρασκήνιο, αναφέρονται σε έναν άλλον Καραμανλή. Ορισμένοι μπερδεύονται και μη γνωρίζοντας πρόσωπα της ευρύτερης οικογένειας των Καραμανλήδων μιλάνε με νοσταλγία για τον ιδρυτή της ΝΔ και επί δεκαετίες κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.


Οι συζητήσεις όμως αφορούν τον συνονόματο εξάδελφο του τέως πρωθυπουργού και γιο του πρώην υπουργού κ. Αχ. Καραμανλή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». Πίσω από τις κουρτίνες της «γαλάζιας» εξουσίας αρχίζουν, δειλά-δειλά, να γίνονται
αναφορές για το πολιτικό μέλλον του 36χρονου κ. Κ. Καραμανλή και το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι φήμες ότι θα εμπλακεί στην πολιτική και θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα η φημολογία είναι έντονη, ενώ στον Νομό Σερρών πολλοί ήδη αρχίζουν και συζητούν την προοπτική να εκπροσωπήσει τον νομό τους στη Βουλή «ο γιος του Αχιλλέα», όπως λένε.

Όταν η συζήτηση γίνεται για έναν Καραμανλή, έστω και ερήμην του, όπως αυτή την περίοδο, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ευρύτερες αναφορές και να δίνει τροφή σε διάφορα σενάρια. Πώς αντιδρά ο ίδιος; Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι γελάει με αυτά τα σενάρια και βλέπει ξαφνικά να γίνεται η ίδια συζήτηση όπως για την αδελφή του κυρία Φωτεινή Καραμανλή, προ δύο ετών, όταν κυκλοφορούσε έντονα η φήμη ότι επρόκειτο να πολιτευθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: