www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Διώξεις σε 11 άτομα για την υπόθεση Energa - Hellas Power


Ποινική δίωξη για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου σε βάρος 11 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, Energa και Hellas Power.


Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου από κοινού, της απιστίας στην υπηρεσία -κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου- και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη
δραστηριότητα.


Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος προσώπων τόσο των εταιρειών Energa και Hellas Power όσο και μελών του ΔΕΣΜΗΕ. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για τα επτά μέλη της ΡΑΕ που στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης είχαν κληθεί ως ύποπτοι.

Η κ. Παπανδρέου διενήργησε έρευνα μετά από πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο οποίο διαπιστωνόταν φυγάδευση χρημάτων στο εξωτερικό εκ μέρους των δύο εταιρειών.


Για πέντε από τους κατηγορημένους, εκπροσώπους των δύο εταιρειών, η εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: