www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΠΟΜΙΔΑ: «Μονιμοποιήστε» τη νομιμοποίηση ημιυπαίθριων

Έξι αλλαγές στο νόμο για τους ημιυπαίθριους προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), έτσι ώστε να αυξηθεί η ελάχιστη όπως σημειώνει μέχρι σήμερα συμμετοχή των πολιτών στο μέτρο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ "το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών για συμμετοχή στη ρύθμιση είναι ελάχιστο, λόγω των πολλών προβλημάτων της, τα οποία κινδυνεύουν να την οδηγήσουν σε πραγματικό δημοσιονομικό "Βατερλώ" ".

Τονίζει ότι η ρύθμιση είναι ασύμφορη και προτείνει:

1. Να μην είναι η λύση προσωρινού χαρακτήρα (για 40 έτη) αλλά μόνιμου

2. Για τον υπολογισμό του προστίμου να καταργηθεί ο αυξητικός συντελεστής βάσει του μεγέθους του
κάθε χώρου, έτσι ώστε να μην είναι ασύμφορη η δήλωση χώρων μεγάλου εμβαδού.

3. Να προστεθεί μειωτικός συντελεστής προστίμου 0,60 για τους υπόγειους χώρους, όπως προβλέπεται και στο σύστημα "αντικειμενικών αξιών"

4. Να προστεθεί μειωτικός συντελεστής παλαιότητας τουλάχιστον 0,80 για τους παλαιότερους χώρους μέχρι 31.12.2003, για τους οποίους και το πρόστιμα ήταν τότε σημαντικά χαμηλότερο

5. Να υπάρξει δυνατότητα μείωσης της ανά ιδιοκτησία αμοιβής μηχανικού που αναλαμβάνει πολλές δηλώσεις στο ίδιο κτίριο, ώστε να διευκολύνει τους διαχειριστές πολυκατοικιών να τις αναθέτουν μαζικά σε ένα μηχανικό με όρους επωφελέστερους για όλους

6. Να νομοθετηθεί και η δυνατότητα ταυτόχρονης δήλωσης διαφόρων μικρο παραβάσεων αυθαιρέτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να ρυθμίσουν όλες τις εκκρεμότητες και να μην έχουν σήμερα το φόβο στοχοποίησής τους από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: