www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Όχι νέα δυσάρεστα μέτρα»

Σε συνέντευξή του στην Realnews ο υπουργός Οικονομικών απευθύνει μήνυμα ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης λόγω δημοτικών εκλογών και αποκλείει κατηγορηματικά τη λήψη νέων μέτρων, εκτιμώντας ότι «θα βγει» ο προϋπολογισμός.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά επίσης ότι το 2011 θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε η Ελλάδα να βγει ξανά στις διεθνείς αγορές.

Για τις δημοτικές εκλογές σημειώνει ότι "η οικονομική πολιτική είναι συγκεκριμένη και δεν διαφοροποιείται με βάση τον εκλογικό κύκλο". Παράλληλα κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι παρερμηνεύει τη δικαιολογημένη δυσφορία των πολιτών για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και "επενδύει σε δημοψηφισματικού τύπου διλήμματα στις περιφερειακές εκλογές".

Για την πορεία των εσόδων τονίζει ότι ακόμη και εάν υπάρξει κάποια υστέρηση στο τέλος του χρόνου, αυτή θα είναι μικρή και δεν θα επηρεάσει τη συνολική εικόνα.

Για το ενδεχόμενο περικοπής μισθών λέει ότι το ζήτημα αυτό είχε τεθεί στις αρχικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ότι το αποφύγαμε γιατί η κυβέρνηση έπεισε ότι αυτό θα μείωνε την αγοραστική
δύναμη και θα οδηγούσε σε βαθύτερη ύφεση. "Δεν έχει τεθεί από τότε και πιστεύω ότι οι αλλαγές στην αγορά εργασίας αλλά και η ισορροπημένη απόφαση των κοινωνικών εταίρων για την αυξήσεις την επόμενη τριετία διασφαλίζουν ένα περιβάλλον ώστε να μην τεθεί".

Ο υπουργός, ερωτηθείς τι θα συμβεί εάν υπάρξει η ανάγκη λήψης νέων μέτρων και εάν σε τέτοια περίπτωση θα μείνει στη θέση του, απαντά ότι μένει στη θέση του όσο κρίνει ο πρωθυπουργός ότι πρέπει να παραμείνει σ 'αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: