www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΥΠΠΟΤ: Καμία αλλοίωση στο διαγωνισμό για το Μουσείο Πέλλας

«Απαλλακτικό» για την υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Τζάκρη είναι το πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το θέμα των προσλήψεων στο Μουσείο Πέλλας.


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, από το πόρισμα δεν προκύπτει καμία αλλοίωση των αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων του διαγωνισμού που διενήργησε η ΙΖ ΕΚΠΑ.

Κατά συνέπεια, υπογραμμίζει το ΥΠΠΟΤ, όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό, είναι παντελώς αβάσιμα.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που κατηγορούσε την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, ότι μεσολάβησε προκειμένου να προσληφθούν στο μουσείο συγγενείς και συμπολίτες της.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ, τόσο η κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των υποψηφίων για το Μουσείο της Πέλλας, όσο και η επιλογή των προσληφθέντων έγιναν

αποκλειστικά και μόνο με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος 2190/1994 περί ΑΣΕΠ (καταρχάς εντοπιότητα και εν συνεχεία μοριοδότηση με βάση την ανεργία, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων, της ιδιότητας του γονέα ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειαw, του γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, τον βαθμό πτυχίου και την εμπειρία).

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι ακόμη και οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν, πιστοποιούν το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς και τις ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπονται σε αυτήν, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων.

Το πόρισμα παρεδόθη στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και θα αποσταλεί άμεσα στον ειδικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να αξιολογηθεί.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: