www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΣΠΕΡΤ: Παράνομες οι απολύσεις τεχνικών στο δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά

«Παράνομες» χαρακτηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ τις απολύσεις τεχνικών του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1».


Καλεί τον δήμαρχο Πειραιά να σταματήσει την «αντεργατική πορεία στο Κανάλι 1» και τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας αλλά και το ΣΕΠΕ να παρέμβουν άμεσα για την ανάκληση των απολύσεων και την καταβολή των δεδουλευμένων. Τη συμπράστασή τους στους απολυμένους συναδέλφους εκφράζουν με επιστολή τους και οι υπόλοιποι τεχνικοί στο "Κανάλι 1" οι οποίοι επίσης ζητούν την ανάκληση των «αυθαίρετων» απολύσεων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Παράνομα και καταχρηστικά η Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά, Κανάλι 1, προφανώς με την κάλυψη και της Δημοτικής αρχής απολύει 3 τεχνικούς (ένας εκ των οποίων είναι
και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των Τεχνικών).

Εδώ και μήνες καθυστερεί πληρωμές μισθών, επιτίθεται στους εργαζόμενους με εκφοβιστικό και προκλητικό τρόπο, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και σεβασμού στην προσωπικότητα και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Δημιουργεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς - με παράνομη πρόσληψη(χωρίς ΑΣΕΠ) και ανάθεση καθηκόντων σε άτομο χωρίς προσόντα- στις κινητοποιήσεις και την επίσχεση εργασίας των ηχοληπτών που απαιτούν να πληρώνονται οι μισθοί τους! Ποια είναι η στάση του Δημάρχου Πειραιά και της δημοτικής αρχής απέναντι σε αυτή τη συσσωρευμένη τόσο καιρό παράνομη στάση της Διοίκησης; Γιατί τόσο καιρό δεν σταματά αυτή την προκλητική της στάση; Η οποία αποθρασύνεται από την ατιμωρησία της Πολιτείας για τα παραπτώματα, που κατά καιρούς έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι.

Η Π.Ο,Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Καλεί για άλλη μια φορά το Δήμαρχο Πειραιά να σταματήσει αυτή την αντεργατική πορεία στο κανάλι 1 .

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών, την Υπουργό Εργασίας και το ΣΕΠΕ να παρέμβουν άμεσα για την ανάκληση των απολύσεων, την άμεση καταβολή των οφειλομένων αποδοχών και την επαναφορά της νομιμότητας στο Κανάλι 1».

Η επιστολή των άλλων τεχνικών του ραδιοσταθμού "Κανάλι 1":

«Η αυθαίρετη παράνομη και άδικη «απόλυση» των εν επισχέσει τριών συναδέλφων μας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και με συνοπτικές διαδικασίες μας βρίσκει αντίθετους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη μας στους συναδέλφους μας και δηλώνουμε αλληλέγγυοι. Ζητάμε την άμεση ανάκληση των «απολύσεων» και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα για την ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων μας. Θα πράξουμε ότι είναι νομίμως δυνατόν για την άμεση επαναφορά των τριών αδίκως απολυθέντων συναδέλφων μας στην εργασία τους. Να προσθέσουμε ότι στα τόσα χρονιά λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου ουδέποτε υπήρξε τέτοιου είδους αντιμετώπιση εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν νομίμως τα δεδουλευμένα τους . Η τακτική της σαλαμοποίησης και η λογική του «διαιρεί και βασίλευε» που επιχειρείται από την Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά Κανάλι 1 δεν πρόκειται να περάσει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους απολυμένους συναδέλφους μας και να δώσουμε δυναμική και καθοριστική απάντηση στην εργοδοσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: