www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (DGAC) προβλέπει για αύριο ακύρωση του 50% των προγραμματισμένων πτήσεων στο αεροδρόμιο Ορλί και του 40% στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας θα ακυρωθεί επίσης το 40% των πτήσεων.

Τα εργατικά συνδικάτα έχουν εξαγγείλει μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία για αύριο Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια μέχρι το 2018.

Η διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας καλεί τους επιβάτες να ενημερώνονται από τις αεροπορικές εταιρείες προτού κατευθυνθούν προς τα αεροδρόμια.

Ας σημειωθεί ότι οι συνέπειες αυτής της απεργίας αναμένονται σοβαρότερες από εκείνες της 7ης
Σεπτεμβρίου, όταν ακυρώθηκε το 25% των πτήσεων.

Αναμένεται επίσης να προκληθούν προβλήματα στον τομέα της παιδείας, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα μέσα μεταφοράς. Στους σιδηρόδρομους, θα πραγματοποιηθεί μόλις 1 στα 10 δρομολόγια στο εσωτερικό της χώρας. Τα δρομολόγια προς Αγγλία με το Eurostar και προς Βρυξέλλες-Άμστερνταμ με Thalys αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: